مشاوره حقوقی کلاهبرداری

کلاهبرداری یکی از جرایم مالی است که برای درک بهتر آن و داشتن مشاوره حقوقی کلاهبرداری، نخست باید تعریف قانونی آن را بررسی کنیم.

کلاهبردار به فردی گفته می شود که با استفاده از حیله و فریب، اموال دیگران را تصاحب یا غارت کرده و فراری می شود.

همراه با وکیل کیفری آوا دادیار به این جرم می پردازیم و راهکارهای قانونی برای شروع شکایت را برایان به صورت کامل توضیح داده امی.

تعریف کلاهبرداری در قانون

به گفته وکیل کلاهبرداری ، کلاهبرداران اکثرا از دانش حقوقی بالایی برخوردارند.

این آگاهی به آنها این فرصت را می دهد که همه چیز را قانونی جلوه بدهند و که در برخی مواقع  مقامات قضایی نیز در تشخیص ماهیت مجرمانه عمل دچار تردید می شوند.

در جامعه ، شاهد ظهور شکل های نوینی از کلاهبرداری هستیم.

از جمله می توان به سوءاستفاده از نام شرکت های تعاونی و لیزینگ خودرو یا اشخاصی مثل کوروش کمپانی اشاره کرد. این موارد سالانه تعداد زیادی از قربانیان را روانه دادسراها می کنند.

افزایش این نوع جرایم دلایل متعددی دارد، مثل مشکلات اقتصادی، وحود اختلاف طبقاتی، عدم آگاهی عمومی و نبود نظارت کافی از طرف مسئولین.

به عنوان مثال، یک شرکت تنها با هدف کلاهبرداری تاسیس شده و به راحتی اقدام به پیش فروش آپارتمان یا تبلیغ در رسانه ها می کند.

علاوه بر این موارد ، کلاهبرداری به شیوه های قدیمی نیز همچنان رایج دارد. در این روش، کلاهبردار با معرفی خود به عنوان فردی با نفوذ، قربانیان را فریب داده و با وعده های دروغین اموالشان را غارت می کند.

نمونه های دیگر فراوانی وجود دارد که با جعل عنوان وکیل یا مقام دولتی اقدام به کلاهبرداری می کنند و پرونده های زیادی در این مورد در دادسراها جریان دارد.

مشاوره حقوقی کلاهبرداری

عناصر جرم کلاهبرداری

جهت داشتن مشاوره حقوقی کلاهبرداری ابتدا باید سه عنصر مادی ، معنوی و قانونی را بدان علم داشته باشید.

عنصر مادی کلاهبرداری دارای دو شکل می باشد : نخست آنکه کلاهبردار روشی متقلبانه را آماده می کند که مالباخته مال خود را در اختیار کلاهبردار قرار دهد و فعل مجرمانه دیگر تصاحب و تصرف آن اموال می باشد .

عنصر معنوی : عنصر معنوی این جرم نیز شامل سوء نیت عام و خاص است. سوء نیت عام ارتکاب جرم و سوء نیت خاص قصد بردن مال شخص دیگری با وسایل متقلبانه اشاره دارد

عنصر قانونی: عنصر قانونی جرم کلاهبرداری قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا اختلاس و کلاهبرداری مصوب ۱۳۶۷ مجمع تشخیص مصلحت نظام می باشد.

چگونه باید شکایت کنیم؟

تنظیم شکواییه برای جرم کلاهبرداری اولین قدم برای آغاز شکایت است.

جرم کلاهبرداری، روند قانونی با ارائه شکایت توسط فرد زیان دیده در دادسرای عمومی یا انقلاب آغاز می شود.

کلاهبرداری از آن دسته تخلفاتی است که حتی بدون شکایت شاکی خصوصی نیز قابل پیگیری است. دقت کنید کلاهبرداری مشمول مرور زمان نمی شود.

پس از ارجاع پرونده به بازپرس، تحقیقات در اداره آگاهی توسط کارشناسان شروع می شود.

اگر تحقیقات کامل و وقوع جرم محرز گردد، با دستور مقام قضایی، متهم یا متهمان احضار یا حکم جلب آنها صادر و به شعبه بازپرسی ارجاع می شوند.

گاهی در جریان بررسی ها، جرم های دیگر که شخص انجام داده کشف می شود. مثلا متهم برای فریب افراد ، خود را نماینده یک نهاد دولتی معرفی کرده و از مدارک شناسایی جعلی استفاده کرده یا رسیدهای بانکی را جعل کرده است.

بعد از تکمیل تحقیقات ، آخرین دفاعیات متهم اخذ و پرونده با قرار جلب به دادرسی به دادیاری فرستاده می شود.

دادیار پس از بررسی، در صورت کافی بودن مدارک، قرار بازپرس را تایید و پرونده با کیفرخواست به دادگاه کیفری ۲ فرستاده می شود.

در موضوعات خاص، اگر کلاهبرداران مفسد فی الارض شناخته شوند، پرونده را به دادگاه کیفری ۱ ارجاع می دهند.

مشاوره کلاهبرداری

اهمیت داشتن مشاوره حقوقی کلاهبرداری

برای بازگرداندن مال از دست رفته، نیازمند گرفتن راهنمایی تخصصی از یک فرد کار بلد در این زمینه هستید، که تجربه و تخصص کافی در این زمینه داشته باشد.

همین پیچیدگی و تنوع در انواع کلاهبرداری، اهمیت مشاوره حقوقی را بیش از پیش افزایش داده است.

دیگر تنها قانون مجازات اسلامی برای تعریف و تعیین مجازات جرم کلاهبرداری کافی نیست. قوانینمتعددی توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده اند که یک مشاوره حقوقی کلاهبرداری به آن علم دارد.

خصوصیات یک مشاور کلاهبرداری

اولین و مهم ترین ویژگی که یک مشاوره حقوقی کلاهبرداری باید داشته باشد، توانایی تشخیص جرم را داشته باشد.

اینکه آیا عملی که اتفاق افتاده، واقعا کلاهبرداری است یا خیر و در صورتی که این عمل کلاهبرداری نباشد، چه جرمی در آن شرایط تحقق یافته است که شخص وکیل پایه یک دادگستری آوا دادیار آن را به شما می گویید.

یک مشاور حقوقی کلاهبرداری ، با تسلط کامل بر قوانین و تجربه در این حوزه، قادر است به خوبی اشکال مختلف کلاهبرداری را برای شما توضیح دهد.

سخن پایانی

اگر شما قربانی جرم کلاهبرداری واقع شده اید ، مهم ترین اقدام مشاوره با یک وکیل است.

وکیل با تسلط به قوانین و تجربه کافی در پرونده های کلاهبرداری می تواند به شما کمک کند تا مال از دست رفته خود را بازگردانید.

در برخی موارد، این مال ممکن است تمام سرمایه شما باشد و در نتیجه، اقدام سریع وکیل مجرب ضروری است تا از ادامه ضررهای مالی و روانی جلوگیری شود.

Rate this post
Picture of آوا دادیار
آوا دادیار

گروه وکلای آوا دادیار با تیمی مجرب از وکلا تمام تلاش خود را می کند که به تمامی سوال های شما پاسخ بدهد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین نوشته ها