برای داشتن یک مشاوره حقوقی انحصار وراثت، درک دقیق از فرآیند تفکیک اموال متوفی و وکالت وراث ضروری است.

باید توجه داشت که تقسیم اموال و دریافت انحصار وراثت دو مسئله متفاوت هستند. باید بدانید که زمان و شرایط اخذ انحصار وراثت برای افراد داخل و خارج از کشور متفاوت است

ما در این مقاله به بررسی دقیق دادخواست انحصار وراثت و قانون مرتبط پس از فوت پدر، به همراه ارائه نمونه وکالت نامه و پاسخ به پرسش های متداول می پردازیم. همراه ما باشید.

چند نکته ابتدایی در مورد انحصار وراثت

  • در فرآیند گرفتن گواهی انحصار وراثت ، برای پیگیری درخواست های محدود و نامحدود، زمان بندی مشخصی وجود دارد. در موارد محدود، کل فرآیند ظرف حداکثر ۳۰ روز و در موارد نامحدود، حداکثر طی ۶۰ روز انجام می شود.
  • نکته قابل توجه این است که حضور وراث در هیچ یک از مراحل انحصار وراثت لازم نیست، حتی یک مرحله! این در صورتی است که شما تمامی کارها را به یک وکیل انحصار وراثت بسپارید.
  • برای ایرانیان خارج از کشور نیز، پیگیری فرآیند انحصار وراثت بدون نیاز به حضور در ایران امکان پذیر است.

چرا مشاوره حقوقی انحصار وراثت نیاز داریم؟

مشاوره حقوقی انحصار وراثت ، می تواند به عنوان یک کاربلد مسیر را به وراثان آموزش دهد و قدم به قدم با یک مشاوره حقوقی پیش بروند و دیگر نیاز به گرفتن وکیل ارث نباشد.

این شخص موظف است که در تمامی مراحل اداری، قضایی و مالی مربوط به اخذ گواهی انحصار وراثت شما را راهنمایی کند.

مدارکی که برای اینکار نیاز است :

برای شروع فرآیند انحصار وراثت، لازم است مدارک زیر را تهیه و آماده کنید. توجه داشته باشید که انحصار وراثت یک روند اداری و قضایی مشخص دارد و هرگونه نقص در پرونده ممکن است باعث تأخیر در این فرآیند شود.

  • گواهی فوت متوفی
  • کارت ملی و شناسنامه متوفی: این مدارک برای اثبات هویت متوفی ضروری است.
  • کارت ملی و شناسنامه کلیه وراث: در صورتی که به این مدارک دسترسی ندارید، رادگام می تواند از طریق استعلام رسمی آن ها را دریافت کند.
  • عقدنامه متوفی: در صورت تأهل متوفی، ارائه عقدنامه برای اثبات وضعیت تأهل او لازم است.
  • استشهادیه انحصار وراثت: این سند باید به صورت رسمی و معتبر تهیه شود.
  • وصیت نامه متوفی: اگر متوفی وصیت نامه ای دارد، باید آن را ارائه دهید تا طبق آن، سهم الارث وارثان تعیین شود.

مشاوره حقوقی مالیات بر ارث

مراحل گرفتن گواهی وراثت

شما در صورتی که مشاوره حقوقی انحصار وراثت داشته باشید، مراحل گرفتن گواهی را اینگونه توضیح می دهند که :

برای دریافت گواهی حصر وراثت و انجام مراحل قانونی آن، باید از روالی دقیق و مشخص پیروی کنید. مراحل زیر به شما کمک می کند تا بدون هیچ گونه نقصی این فرآیند را به اتمام برسانید:

دریافت گواهی فوت: ابتدا باید به ثبت احوال شهر محل سکونت متوفی مراجعه کرده و گواهی فوت را دریافت کنید.

  • مراجعه به شورای حل اختلاف: سپس باید به شورای حل اختلاف شهری که آخرین محل سکونت متوفی بوده است (نه صرفاً محل فوت) مراجعه کنید. این اقدام برای شروع مراحل انحصار وراثت ضروری است.
  • حضور در دفتر ثبت اسناد رسمی: برای تأیید وراث و دریافت استشهادیه انحصار وراثت، حضور در دفتر ثبت اسناد رسمی الزامی است. این مرحله یکی از مهم ترین بخش های فرآیند است.
  • ثبت دادخواست: پس از دریافت استشهادیه، مجدداً به شورای حل اختلاف مراجعه کنید تا دادخواست انحصار وراثت را ثبت کنید.
  • حضور در اداره مالیات: برای مشخص شدن میزان مالیات بر ارث، باید به اداره مالیات مراجعه کرده و مراحل مربوط به تعیین مالیات را انجام دهید.
  • چاپ آگهی در روزنامه: به منظور اطمینان از عدم حضور وراثه دیگر، باید آگهی ای در روزنامه چاپ کنید. این اقدام قانونی باعث می شود تا هرگونه ادعای دیگر در آینده منتفی شود.
  • صدور گواهی انحصار وراثت: یک ماه پس از چاپ آگهی، گواهی انحصار وراثت صادر می شود.
  • پایان پرونده: با صدور گواهی، مراحل انحصار وراثت به پایان می رسد و پرونده بسته می شود.

با طی این مراحل، می توانید مطمئن باشید که همه جوانب قانونی رعایت شده و فرآیند انحصار وراثت بدون مشکل به پایان خواهد رسید.

اعتبار وصیت نامه متوفی

وصیت نامه متوفی تنها در صورتی از اعتبار قانونی برخوردار است که در دفتر اسناد رسمی تنظیم و ثبت شده باشد. دست نوشته یا وصیت شفاهی، هرچند ممکن است نیات متوفی را بیان کند، اما از نظر قانونی فاقد اعتبار است و نمی تواند به عنوان مستند در تقسیم اموال مورد استفاده قرار گیرد.

هر فرد تنها مجاز است تا یک سوم از دارایی خود را وصیت کند. اگر وصیت نامه ای بیش از این میزان را شامل شود، قانون حکم می کند که تنها یک سوم دارایی طبق وصیت متوفی تقسیم شود و مابقی به صورت قانونی و بر اساس انحصار وراثت میان وارثان توزیع خواهد شد. این امر اهمیت دقت در تنظیم وصیت نامه های رسمی و رعایت قوانین مربوطه را دوچندان می کند.

مشاوره حقوقی مالیات بر ارث

سخن پایانی

طبق ماده ۸۶۷ قانون مدنی ، ارث زمانی به وراث تعلق می گیرد که فرد فوت شده باشد. اموال به صورت قانونی به وراث منتقل می شود.

در مورد وصیت نامه باید توجه داشته باشید که طبق ماده ۸۴۳ قانون مدنی ، هر فرد تنها مجاز است تا یک سوم اموال خود را وصیت کند. اگر وصیت بیش از این مقدار باشد، تنها در صورتی اعتبار دارد که وراث رضایت دهند. در غیر این صورت، یک سوم طبق وصیت نامه و باقی مانده بر اساس قانون انحصار وراثت تقسیم می شود.

اگر وصیت نامه به صورت دست نوشته یا شفاهی باشد و در دفتر اسناد رسمی ثبت نشده باشد، طبق ماده ۲۷۵ قانون امور حسبی، این وصیت نامه فاقد اعتبار قانونی است و نمی تواند به عنوان مستند در دادگاه مورد استفاده قرار گیرد.

اگر برایتان سخت است که پیگیر کارها شوید، می توانید از بهترین وکیل تهران ، آوا دادیار کمک بگیرید و خیالتان دیگر از بابت انجام کارها راحت باشد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
Picture of آوا دادیار
آوا دادیار

گروه وکلای آوا دادیار با تیمی مجرب از وکلا تمای تلاش خود را می کند که به تمامی سوال های شما پاسخ بدهد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین نوشته ها

از وکلای مجرب سوال بپرسید

گروه وکلای آوا دادیار با داشتن وکلای متخصص در دعاوی ملکی و ورشکستگی ،  دعاوی کیفری، و دعاوی شرکت ها و اسناد تجاری و مطالبات و دعاوی خانواده و طلاق و متخصص در سایر موارد حقوقی، یک تیم کامل و با تجربه با بیش از ۱۰ سال سابقه در امر وکالت می باشد.