انتقال سهم الارث قبل از انحصار وراثت

انتقال سهم الارث قبل از انحصار وراثت، اگر فردی فوت کند و اموالی از او باقی بماند، برای تقسیم آن اموال میان وراث نیاز به دریافت گواهی انحصار وراثت است.

این گواهی یک سند رسمی محسوب می شود که توسط شورای حل اختلاف در آخرین محل اقامت متوفی صادر می گردد.

در این سند، ورثه و سهم قانونی هر یک از آن ها از ماترک مشخص می شود. اگر در فکر انتقال سند بدون دریافت این گواهی هستید، توصیه می کنیم.

انتقال سهم الارث بدون انحصار وراثت

ارث یکی از مهم ترین مسائلی است که پس از فوت یک فرد باید به آن رسیدگی شود. دارایی های شخص با او دفن نمی شوند و زندگی برای بازماندگان ادامه دارد؛ به همین دلیل، اموال باقی مانده باید به طور قانونی تعیین تکلیف شوند.

اولین گام در تقسیم ارث، دریافت گواهی انحصار وراثت از شورای حل اختلاف است. این گواهی، نقش کلیدی در روشن کردن سهم هر یک از وراث دارد.

اگر بین وراث توافق وجود داشته باشد، بر اساس تقسیم نامه ای که تنظیم می شود، اموال تقسیم خواهد شد. اما در صورت بروز اختلاف، دادخواست تقسیم ترکه باید به دادگاه آخرین محل اقامت متوفی ارائه شود.

انتقال سهم الارث قبل از انحصار وراثت

گاهی اوقات پیش می آید که وراث از دارایی های متوفی اطلاعی ندارند. در این مواقع، باید پیش از تقسیم ترکه، از شورای حل اختلاف درخواست تحریر ترکه کنند.

از طریق استعلام از اداره ثبت، راهنمایی و رانندگی و بانک مرکزی، اموال متوفی شناسایی شده و سپس تقسیم دقیق انجام می شود.

موارد ذکر شده زمانی اهمیت دارند که قصد تقسیم ارث را داشته باشیم.

اما در برخی موارد ممکن است پیش از تقسیم ترکه، بخواهید بخشی از اموال متوفی را به یکی از وراث یا شخص ثالث انتقال دهید.

در ادامه این مقاله، به بررسی چگونگی انتقال سهم الارث به یکی از وراث یا فرد دیگری خواهیم پرداخت.

انتقال سند بدون انحصار وراثت چیست؟

تقسیم ارث و انتقال سند بدون گواهی انحصار وراثت امکان پذیر نیست. این گواهی، که توسط شورای حل اختلاف صادر می شود، یک سند رسمی است که در آن نام تمام وراث و میزان سهم الارث هر یک به طور دقیق مشخص شده است. داشتن این گواهی برای انجام بسیاری از امور مربوط به ارث، از جمله انتقال مالکیت املاک، برداشت از حساب های بانکی و پرداخت مالیات بر ارث، کاملاً ضروری است.

بیشتر بخوانید : در صورت فوت زن چه کسانی ارث میبرند

اگر وراث قصد تقسیم ارث را دارند، نخستین قدم دریافت گواهی انحصار وراثت است.

این درخواست می تواند از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا به صورت حضوری از شورای حل اختلاف محل اقامت متوفی انجام شود.

در مواردی که همه وراث حضور ندارند، تقسیم ارث تنها در صورتی ممکن است که یا دادگاه حکم تقسیم ترکه را صادر کند، یا یکی از وراث به نمایندگی از سایرین وکالت قانونی داشته باشد.

انتقال سهم الارث قبل از انحصار وراثت

اگر یکی از وراث فوت کرده باشد، تقسیم ارث تنها پس از صدور گواهی انحصار وراثت متوفی و گواهی انحصار وراثت وراث متوفی امکان پذیر خواهد بود.

مشکل قانونی انتقال سند بدون انحصار وراثت

“انتقال سند بدون گواهی انحصار وراثت” از نظر قانونی امکان پذیر نیست. گواهی انحصار وراثت سندی رسمی است که تمام مشخصات ورثه، نسبت هر یک با متوفی و سهم الارث آن ها را به طور دقیق تعیین می کند. این گواهی توسط شورای حل اختلاف صادر می شود و برای هرگونه نقل و انتقال اموال متوفی، از جمله املاک و دارایی های او، ضروری است.

اگر انتقال سند بدون این گواهی انجام شود، سایر ورثه حق دارند اعتراض کنند و ادعا کنند که سهم قانونی شان از اموال به درستی به آن ها پرداخت نشده است. در چنین شرایطی، معامله باطل خواهد شد و خریدار باید سند را به ورثه اصلی بازگرداند.

بنابراین، برای جلوگیری از هرگونه مشکل یا اعتراض احتمالی، اکیداً توصیه می شود که پیش از هرگونه نقل و انتقال اموال متوفی، حتماً گواهی انحصار وراثت دریافت شود.

Rate this post
Picture of آوا دادیار
آوا دادیار

گروه وکلای آوا دادیار با تیمی مجرب از وکلا تمام تلاش خود را می کند که به تمامی سوال های شما پاسخ بدهد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین نوشته ها