دادخواست نفقه

زمانی که زوجه دادخواست مطالبه نفقه را برای رسیدگی در دفتر خدمات قضایی ثبت می کند، این اقدام یعنی زوج از پرداخت نفقه امتنا کرده است.

هنگامی که زوج نفقه زوجه را پرداخت نمی کند، قانون به خانم این اجازه را داده است که از شوهر خود شکایت کند و از دادگاه بخواهد به نفقه خود یا فرزندانش رسیدگی کند.

تنظیم دادخواست، یکی مراحل اصلی می باشد که با نوشتن درست آن شما را به پیروزی در پرونده بسیار نزدیک خواهد کرد.

تنظیم دادخواست نفقه باید به گونه ای باشد که حقوق زوجه به بهترین شکل ممکن در آن نوشته شده باشد به همراه مدارک و ادله های او.

دادخواست مطالبه نفقه

بر اساس قانون مدنی ماده ۱۱۰۶ و ۱۱۰۷، پرداخت نفقه و تامین هزینه های زندگی مشترک جزو وظایف مرد است و در صورت انجام ندادن آن برای او مجازات در نظر گرفته شده است.

ماده ۱۱۰۶ این قانون به صراحت بیان می کند که در عقد دائم، شوهر باید نفقه زن را پرداخت کند.

ماده ۱۱۰۷ به صورت شفاف بیان کرده که نفقه شامل نیازهای ضروری و باید میزان آن متناسب با شائن خانم باشد و اصلی ترین آنها مسکن، پوشاک، خوراک می باشد.

اما زوجه نیز در قبال دریافت نفقه وظیفه ای دارد و آن هم تمکین است.در صورت که خانم ترک منزل کرده باشد یا از تمکین سر باز زند، در صورت اثبات این مورد توسط مرد ، دادگاه دعوا را رد خواهد کرد.

تنظیم دادخواست مطالبه نفقه

همان طور که در بالا گفتیم تنظیم دادخواست مطالبه نفقه برای آغاز روند رسیدگی ( مطالبه نفقه ) ، مراحل خاصی دارد که رعایت جزئیات آن، می تواند بر نتیجه نهایی تاثیر دو چندان داشته باشد.

در این مقاله، ابتدا به بررسی ابعاد دادخواست نفقه از سوی زوجه می پردازیم.

نمونه ای از دادخواست نفقه را برای شما قرارداده ایم و نکات کلیدی و مهمی که در تنظیم چنین دادخواستی باید مورد توجه قرار گیرد را با هم بررسی خواهیم کرد.

دادخواست درخواست نفقه

قانون مدنی به روشنی بیان کرده که پرداخت نفقه زن بر عهده مرد است و در مقابل، زن موظف به تمکین از همسر خود می باشد.

در صورتی که مرد نفقه را نپردازد ، زوجه چاره ای جز مراجعه به دادگاه و مراجع قضایی برای درخواست نفقه ندارد.

برای اینکه زن بتواند نفقه اش را از همسرش درخواست کند، دو راهکار در نظام قانونی کشرمان برای خانم ها پیش بینی شده است.

  • نخست، طرح شکایت کیفری نفقه به اتهام ترک انفاق توسط مرد که می تواند منجر به صدور حکم حبس برای مردی شود که با وجود توانایی مالی و تمکین زن، از پرداخت نفقه امتناع کرده است.
  • دومین راهکار، اقدام حقوقی و تنظیم دادخواست مطالبه نفقه است. در این مسیر، دادگاه خانواده یا شورای حل اختلاف به بررسی دادخواست زن می پردازد. اگر مشخص شود که زن از همسر خود تمکین کرده و مرد نفقه را پرداخت نکرده، دادگاه حکم به پرداخت نفقه زوجه صادر می کند.

آگاهی از حقوق قانونی و بهره گیری صحیح از راهکارهای موجود، به زنان کمک می کند تا در مواجهه با چنین چالش هایی، حقوق خود را به طور کامل درافت کند.

استفاده از مسیرهای قانونی نه تنها به دریافت نفقه منجر می شود، بلکه می تواند به تقویت موقعیت زن در زندگی مشترک نیز کمک کند.

دادخواست مطالبه نفقه

نمونه دادخواست نفقه

باسمه تعالی

ریاست محترم ………………

با سلام و احترام؛

اینجانب ………… فرزند …………. به شماره شناسنامه …………، مطابق با سند ازدواج شماره ………. ثبت شده در دفترخانه شماره …………، در تاریخ ……….. به عقد دائم خوانده محترم، آقای ……….، درآمده ام.

بعد از جاری شدن نقد نکاج ، بدون هیچ گونه کوتاهی، از ایشان ( مرد ) تمکین کرده ام و وظایف شرعی و قانونی خود را به طور کامل به جا آورده ام.

با این حال، خوانده محترم، با وجود داشتن تمکن مالی و توانایی پرداخت نفقه ، از تامین هزینه های لازم برای زندگی اینجانب خودداری می کند.

بر اساس مواد ۱۲۰۶، ۱۱۰۶، ۱۱۰۷ و ۱۱۱۱ قانون مدنی، حق نفقه زن در عقد دائم بر عهده ایشان ( مرد ) بوده و مکلف به پرداخت نفقه گذشته و آینده می باشد.

از محضر عالی تقاضا دارم که با تعیین میزان نفقه، خوانده محترم را ملزم به پرداخت نفقه اینجانب برای گذشته و آینده دستور پرداخت فرمایید.

با تشکر و تجدید احترام

… (نام و امضا) …

تنظیم دادخواست نفقه

تنظیم دادخواست نفقه یکی از مراحل اولیه زوجه برای اقامه دعوا علیه شوهر خود است که با ثبت آن و ارجاع به مرجع رسیدگی به دعاوی خانواده، مرد را محکوم به پرداخت نفقه می کند.

پیشنهاد می کنیم ، قبل از هر کاری یک مشاوره حقوقی با شخصی که در این زمینه علم و آگاهی دارد ، داشته باشید که بهترین شخص وکیل نفقه است که با توجه به تجربه کاری او کمک می کند بهترین تصمیم و راه را برای شکایت انتخاب کنید.

Rate this post
Picture of آوا دادیار
آوا دادیار

گروه وکلای آوا دادیار با تیمی مجرب از وکلا تمام تلاش خود را می کند که به تمامی سوال های شما پاسخ بدهد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین نوشته ها