وکیل ملکی

وکلا معمولاً در زمینه های مختلف حقوقی تخصص دارند و می توان در بسیاری از مسائل حقوقی و کیفری از آنها کمک گرفت

در پرونده های ملکی، انتخاب وکیل ملکی که تخصص اصلی او در حوزه املاک و مستغلات باشد، اهمیت ویژه ای دارد.

تجربه و آشنایی عمیق یک وکیل پایه یک دادگستری با قوانین و مقررات مربوط به حوزه املاک، شخص وکیل ملکی را قادر می سازد تا در مواجهه با پیچیدگی های پرونده های ملکی، بهترین راهکارها را پیشنهاد دهد. که در ادامه مطلب به ویژگی های یک وکیل خوب ملکی می پردازیم.

دعاوی ملکی کیفری است یا حقوقی؟

اختلافات و دعاوی ملکی به مجموعه ای از مسائل و بحث ها گفته می شود که ریشه در موضوعات مربوط به املاک و دارایی های غیرمنقول دارند.

این دعاوی می توانند بسته به رفتار و عملکرد طرفین در قبال ملک مورد اختلاف، جنبه های حقوقی و یا کیفری داشته باشند.

در مواردی که اختلافات ملکی به سمت کیفری برود، اقدامات طرفین ممکن است به صدور احکام سنگین مانند حبس، جریمه های مالی یا الزام به بازگرداندن ملک به صاحب اصلی آن بیانجامد.

چنین احکامی سابقه کیفری برای فرد متخلف به همراه خواهد داشت. اما در جنبه حقوقی، موضوع صرفاً بر سر احقاق حق و جبران خسارت های وارده است.

وکیل کیفری در این مورد می گوید ، عنصر اساسی و تمایزدهنده، قصد و نیت مجرمانه و آگاهانه در تصرف یا تصاحب ملک است که به نوعی تخلف قانونی محسوب می شود.

این کار تفاوت عمده ای با دعاوی حقوقی دارد که در آن نیت مجرمانه مطرح نیست و هدف اصلی بازگرداندن حقوق طرفین به وضعیت اولیه و جبران ضرر و زیان است.

وکیل ملکی

انواع دعاوی ملکی

دعاوی ملکی را می توان به سه دسته اصلی حقوقی، کیفری و ثبتی تقسیم بندی کرد که هر یک دارای قوانین جداگانه در قانون دارند.

  1. دعاوی ملکی حقوقی معمولاً به مسائل و اختلافاتی اشاره دارد که در آن ها الزام به تنظیم سند رسمی یا مسائل مرتبط با مالکیت و حقوق مالکانه مطرح است. برای مثال، اگر فردی بخواهد دیگری را مجبور به تنظیم سند رسمی برای انتقال مالکیت کند، این نوع دعوا در دسته دعاوی حقوقی ملکی قرار می گیرد.
  2. دعاوی ملکی کیفری به مسائلی مربوط می شود که در آن ها جرم و تخلف قانونی صورت گرفته باشد. برای مثال، فروش غیرقانونی یک ملک به چند نفر، که به نوعی کلاهبرداری محسوب می شود، در این دسته قرار می گیرد. این نوع دعاوی به دلیل داشتن عنصر مجرمانه، می تواند منجر به صدور احکام کیفری مانند حبس یا جریمه شود که بهتر است در این مورد با یک وکیل کلاهبرداری صحبت کنید.
  3. دعاوی ملکی ثبتی مربوط به مسائلی است که با ثبت اسناد و املاک ارتباط دارد. یکی از نمونه های رایج این نوع دعاوی، ابطال سند رسمی است. این دعوا می تواند به دلایل مختلفی مانند صدور نادرست سند یا اعتراض به اصالت آن مطرح شود و معمولاً در دسته دعاوی حقوقی ملکی قرار می گیرد.

از دیگر انواع دعاوی ملکی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خلع ید و رفع تصرف عدوانی
  • تخلیه ید
  • الزام به تحویل ملک
  • افراز و تفکیک املاک مشاع
  • مطالبه اجرت المثل ایام تصرف
  • و….

تمامی دعاوی ملکی را به صورت جدا برای شما آماده می کنیم که تمامی تلاش خود را می کنیم از بهترین وکیل تهران کمک بگیریم تا در تدوین نوشته ها اشتباهی رخ ندهد.

آیا بهترین وکیل ملکی تهران تضمینی کار می کند؟

هیچ وکیل ملکی نمی تواند تضمینی قطعی برای موفقیت در پرونده های حقوقی ارائه دهد. موضوعات حقوقی، به ویژه در حوزه املاک و مستغلات، اغلب بسیار پیچیده و چند وجهی هستند و به عوامل متعددی بستگی دارند.

نتیجه یک پرونده حقوقی، به عواملی همچون قاضی رسیدگی کننده پرونده ، شواهد و مدارک ارائه شده و استدلال های طرفین دعوا بستگی دارد.

متأسفانه، برخی افراد ممکن است با وعده های دروغین و تضمین موفقیت در پرونده، از موکلان خود سوءاستفاده مالی کنند.

هدف اصلی یک وکیل ملکی کاربلد و متعهد، ارائه مشاوره حقوقی ، تنظیم دادخواست و دفاع از حقوق موکل در دادگاه ها است.

باید توجه داشت که طبق قوانین و مقررات وکالت، تضمین نتیجه نهایی توسط وکیل غیرقانونی است. به موجب ماده ۴۵ قانون وکالت مصوب ۱۳۱۵، وکلا موظفند هرگونه عدم پیشرفت در دعوی را به موکل خود اطلاع دهند. با این وجود، انتخاب یک وکیل ماهر و با تجربه می تواند تأثیر بسزایی در افزایش احتمال موفقیت در پرونده های ملکی داشته باشد.

یک وکیل ملکی چه ویژگی باید داشته باشد؟

دعاوی ملکی در حقوق و قانون کشورمان به دلیل پیچیدگی و حساسیت بالای خود، نیازمند حضور وکیل است که توانایی مدریت صحیح پرونده ها را داشته باشد.

 انتخاب یک وکیل با دانش و ویژگی های خاص، می تواند تفاوت عمده ای در نتیجه پرونده ایجاد کند که این ویژگی ها عبارتند از :

  • تسلط بر قوانین املاک: دانش کامل از قوانین ثبتی، حقوق مدنی، تجارت و قوانین کیفری مرتبط با املاک.
  • مهارت های ارتباطی و مذاکره: توانایی حل اختلافات از طریق مذاکره به جای ورود به دادگاه در صورت تمایل موکل.
  • توانایی تحلیل و تصمیم گیری: توانایی تحلیل دقیق اطلاعات و اتخاذ تصمیمات صحیح برای پیشبرد پرونده.
  • صداقت و امانت داری: حفظ امانت و صداقت در تمامی مراحل همکاری با موکل.

وکیل ملکی

نحوه پیدا کردن بهترین وکیل ملکی تهران

وکیلی که در زمینه حقوق املاک و مستغلات تخصص دارد، به عنوان بهترین وکیل ملکی تهران شناخته می شود

وکیل ملکی تهران با قوانین و مقررات مربوط به املاک آشنا هستند و می توانند در مسائل مختلفی مانند خرید و فروش، اجاره، رهن، تفکیک، ارث، تخلیه، خلع ید، تصرف عدوانی، مزاحمت، ممانعت از حق و سایر دعاوی ملکی که به صورت کامل همه آنها را در مقاله ای جدا توضیح می دهیم ، تسلط داشته باشد.

وکلای ملکی در تمامی مراحل معاملات املاک می توانند نقش مهمی ایفا کنند؛ از بررسی صحت معامله قبل از انجام آن، تا تهیه قراردادهای قانونی در حین معامله و دفاع از حقوق مشتری پس از انجام معامله.

سخن آخر

ملک هر فرد یکی از ارزشمندترین دارایی های اوست و در صورت بروز مشکل برای اون ملک ، کمک گرفتن از بهترین وکیل ملکی در تهران ضروری است.

پرونده های ملکی به دلیل پیچیدگی و دشواری های خاصی که دارد، وکیل ملکی با آگاهی دقیق از قوانین مربوطه می تواند کمک شایانی به شما کمک کند. بدون تخصص و تجربه کافی، یک فرد عادی نمی تواند به درستی این نوع پرونده ها را مدیریت کند. برای دستیابی به نتایج مثبت در چنین مواردی، حتماً باید از وکیل مجرب در تهران مشاوره گرفت.

نوع دعوای ملکیشرح دعواجرم و مجازات تعیین شده
الزام به تنظیم سند رسمیالزام فروشنده به تنظیم سند رسمی به نام خریدار پس از انجام معاملهجرم ندارد؛ دعوای حقوقی است و در صورت عدم اجرا، الزام از طریق دادگاه ممکن است.
فروش مال غیرفروش یک ملک به چند نفر یا فروش ملک فرد دیگر بدون اجازهکلاهبرداری؛ حبس از ۱ تا ۷ سال و جزای نقدی معادل مال به علاوه بازگرداندن مال.
خلع یدرفع تصرف غیرقانونی از ملک توسط فردی که حق قانونی برای تصرف نداردجرم ندارد؛ دعوای حقوقی است، ولی می تواند منجر به پرداخت اجرت المثل شود.
تصرف عدوانیتصرف ملک بدون رضایت مالک و بدون حکم قانونیتصرف عدوانی؛ حبس از ۶ ماه تا ۳ سال یا جزای نقدی معادل دو برابر اجرت المثل.
ممانعت از حقجلوگیری از استفاده مالک از حق خود در ملکجرم ندارد؛ دعوای حقوقی است و می تواند به الزام طرف مقابل به رفع ممانعت بینجامد.
تخلیه یدالزام مستأجر به تخلیه ملک پس از اتمام مدت اجارهجرم ندارد؛ دعوای حقوقی است و در صورت عدم تخلیه، حکم تخلیه از طریق دادگاه اجرا می شود.
ابطال سند رسمیدرخواست ابطال سند رسمی به دلیل صدور نادرست یا تقلبجرم ندارد؛ دعوای حقوقی است و حکم ابطال سند از سوی دادگاه صادر می شود.
تفکیک و افراز املاک مشاعتقسیم ملک بین چند مالک به نسبت سهم آنانجرم ندارد؛ دعوای حقوقی است، و تفکیک توسط دادگاه یا اداره ثبت انجام می شود.
مطالبه اجرت المثل ایام تصرفمطالبه خسارت بابت استفاده غیرمجاز از ملک توسط شخصی که حق قانونی نداردجرم ندارد؛ دعوای حقوقی است و میزان اجرت المثل توسط کارشناس دادگستری تعیین می شود.
مطالبه خسارتدرخواست جبران خسارت ناشی از اقدامات غیرقانونی در رابطه با ملکجرم ندارد؛ دعوای حقوقی است و میزان خسارت توسط دادگاه تعیین می شود.
۵/۵ - (۱ امتیاز)
Picture of آوا دادیار
آوا دادیار

گروه وکلای آوا دادیار با تیمی مجرب از وکلا تمام تلاش خود را می کند که به تمامی سوال های شما پاسخ بدهد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین نوشته ها